خالد البطش: چرا بحرین میزبان «معامله قرن» شد؟-راهبرد معاصر
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند

خالد البطش: چرا بحرین میزبان «معامله قرن» شد؟

خالد البطش از رهبران برجسته جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد کنفرانس منامه که تاجران سیاست با دلالان زمین دور هم جمع شده‌اند، یک هدف واحد را دنبال می کند و آن حذف مسئله فلسطین و پیشبرد طرح های اسرائیل و عادی سازی روابط با این رژیم در جهان عرب است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۰۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 26
کد خبر: ۱۴۶۶۹
 

به گزارش راهبرد معاصر؛ کنفرانس منامه با عنوان کارگاه اقتصادی در حالی با حضور هیئتی از رژیم صهیونیستی در کنار برخی رژیم‌های سازشکار عربی آغاز شد که برجسته‌ترین غایبان در این کنفرانس، فلسطینیان اعم از گروه‌های مقاومت و تشکیلات خودگردان هستند.

 

این کنفرانس با هدف ادعایی«برای ترغیب سرمایه‌گذاری در مناطق فلسطینی»، به‌دعوت بحرین و آمریکا به‌عنوان اولین گام برای اجرای بخش اقتصادی «معامله قرن» برگزار شده است.آمریکا برای آغاز اجرای طرح صلح ادعایی موسوم به «معامله قرن» که اولین گام آن برگزاری کنفرانس اقتصادی بحرین است، آماده می‌شود. این طرح با محتوایی مبهم ولی هدفی واضح یعنی عادی‌سازی رایگان اعراب و اسرائیل را دنبال می‌کند.

 

برجسته‌ترین غایبان در این کنفرانس، فلسطین است که تشکیلات خودگردان و تمام گروه‌های فلسطینی موضعی یکپارچه در رد این کنفرانس اعلام کرده‌اند.

 

جراد کوشنر مشاور کاخ سفید در روند سازش اعلام کرده بود  که نخستین مرحله طرح «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا برای خاورمیانه شامل پیشنهاد سرمایه‌گذاری با ارزش 50 میلیارد دلار در اراضی فلسطین، مصر، اردن و لبنان است.

وی مدعی شد که بر اساس طرح صلح پیشنهادی آمریکا موسوم به «معامله قرن»، با هزینه 5 میلیارد دلاری، کرانه باختری به نوار غزه متصل خواهد شد.

 

درباره این کنفرانس که شامگاه سه شنبه با سخنان جراد کوشنر داماد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و معمار اصلی معامله قرن در سایه مخالفت‌های گسترده مسلمانان و اعراب و تحریم کامل آن از سوی فلسطینیان آغاز شد با «خالد البطش» عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین به گفت‌وگو نشسته‌ایم.


 

مهمترین محورهای این مصاحبه :

 

کنفرانس منامه مقدمه ای برای اجرای طرح معامله قرن به شمار می رود، ولی این بار با هزینه هایش بر دوش کشورهای عربی است.

 

این کنفرانس تبلور و بیانگر واقعی سرسپردگی و تسلیم شدن نظام رسمی جهانی در برابر دولت آمریکا و چشم پوشی نظام رسمی جهانی از فلسطین و پذیرفتن فروش آن به صهیونیست هاست.

 

تاجران سیاست با دلالان زمین در این نشست یک هدف واحد را دنبال می‌کنند و آن حذف مسئله فلسطین و پیشبرد طرح های اسرائیل و عادی سازی روابط با این رژیم در جهان عرب و پایه ریزی همپیمانی جدید میان برخی رژیم های عربی و اسرائیل است.

 

منامه به مثابه اتاق عملیاتی سیاه برای سیاست آمریکا و کشورهای عربی حاشیه خلیج(فارس) است که آمریکا معمولا سیاست خود در منطقه را از طریق این کشورها به پیش می برد.

 

  در صورتی که اعراب در برابر کنفرانس منامه سکوت کنند، آنگاه این ویروس پس از آن به ریاض و سپس به دوحه وبعد به ابوظبی و کشورهای عربی شمال آفریقا منتقل خواهد شد.

 

مشارکت برخی کشورهای عربی در کنفرانس منامه و باز کردن پایتخت‌هایشان به روی رژیم صهیونیستی هیچ توجیهی ندارد.

 

اگر اعراب در دفاع از فلسطین سستی و ضعف به خرج دهند،فردا یا پس فردا قادر به دفاع از کشورهای خود نخواهند بود و رژیم صهیونیستی طمع ورزی و طرح هایش را به کشورهایشان منتقل خواهد کرد.

 

این گروه های فلسطینی(در اشاره به فتح و ساف) که صلح با اسرائیل را پذیرفته بود، امروز به این باور رسیده است که این پروژه به آخر راه رسیده است به همین سبب از این مسیر برگشته و این طرح را رد کرده است.

چهار راه برای شکست این توطئه علیه فلسطین وجود دارد که شامل وحدت و همکاری میان طیف های مختلف ملت فلسطین، تشدید گزینه مقاومت با تمام اشکال مردمی و مبارزه مسلحانه ، لزوم پس گرفته شدن اعتراف و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی تشکیلات خودگردان و خروج از توافق اسلو و پایان تمام همکاری ها و هماهنگی های امنیتی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی از سوی تشکیلات خودگردان است.

 

متن کامل این مصاحبه به صورت سوال و جواب در زیر می آید:

 

تسنیم : موضع رسمی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در قبال کنفرانس بحرین که کارگاه اقتصادی منامه خوانده می شود، چیست، این در حالی است که خیلی ها بر این باورند که این کنفرانس، یک نشست عادی نیست، بلکه با هدف حذف مسئله فلسطین از طریق وعده های فریبنده اقتصادی سازماندهی شده است، شما در این باره چه نظری دارید؟

خالد البطش : ارزیابی ما این است که کنفرانس بحرین با عنوان شکوفایی به خاطر صلح که دولت آمریکا آن را با حضور شمار زیادی از سران یا نمایندگان کشورهای عربی و خارجی برگزار کرده، مقدمه ای برای اجرای طرح معامله قرن به شمار می رود، ولی این بار با هزینه هایش بر دوش کشورهای عربی و با حمایت رسمی عربی برگزار می شود، این کنفرانس تبلور و بیانگر واقعی سرسپردگی و تسلیم شدن نظام رسمی جهانی در برابر دولت آمریکا و چشم پوشی نظام رسمی جهانی از فلسطین و پذیرفتن فروش آن به صهیونیست هاست، به همین سبب این کنفرانس که تاجران سیاست با دلالان زمین دور هم جمع شده‌اند یک هدف واحد را دنبال می کند و آن حذف مسئله فلسطین و پیشبرد طرح های اسرائیل و عادی سازی روابط با این رژیم در جهان عرب و پایه ریزی همپیمانی جدید میان برخی رژیم های عربی و اسرائیل در رویارویی با دشمن فرضی برای آنهاست یعنی جمهوری اسلامی ایران که آن را دشمن قلمداد می کنند.

 

به همین سبب ما به شدت این کنفرانس را محکوم و آن را رد می کنیم و این کنفرانس را یک کنفرانس کاملا ضد مسئله فلسطین و چشم پوشی از معراج پیامبر حضرت محمد(ص) قلمداد می کنیم، به همین سبب از ملت های عربی و اسلامی منطقه و همچنین مردم بحرین درخواست می کنیم برای بیان مخالفت خود با این توطئه و این تلاش آمریکایی که در اصل و در نهایت هدف از آن تضمین امنیت اسرائیل و تامین منافع این رژیم و موجودیت آن تا یکصد سال دیگر است، به خیابان ها بریزند و تظاهرات کنند.

 

تسنیم : چرا آمریکا این بار منامه را برای برگزاری این کنفرانس انتخاب کرد و همانند دوره های قبل آن را در یک کشور بزرگ عربی یا یک کشور اروپایی برگزار نکرد؟

البطش : زیرا با تاسف زیاد باید بگوییم که منامه اگر درست بگوییم، به مثابه اتاق عملیاتی سیاه برای سیاست آمریکا و کشورهای عربی حاشیه خلیج(فارس) است که آمریکا معمولا سیاست خود در منطقه را از طریق این کشورها به پیش می برد یا به این معنا که منامه به خاطر ضعیف و کوچک بودنش برای این منظور انتخاب شده است، و نیز به خاطر اینکه منامه همانطور که بیان کردیم، به مثابه اتاق عملیات سیاه است که از طریق آن این طرح(معامله قرن) و تمام تلاش های شوم صورت می گیرد، به همین سبب منامه انتخاب شد، زیرا منامه(رژیم آل خلیفه) هیچ نظر و دیدگاه و اختیاری از خود ندارد و تصمیم و اختیار و دیدگاه همانطور که می دانید در دستان کشورهای عربی دیگر حاشیه خلیج(فارس) غیر از بحرین است و البته آمریکا در نهایت ارباب همه این کشورها چه در کشورهای خلیج(فارس) یا عربستان یا دیگر کشورهاست، بر همین اساس، منامه به عنوان میدان تجربه و آزمایش انتخاب شد یعنی متاسفانه به عنوان آزمایشگاه موش ها تا این طرح به پیش برود و نیز برای سنجش واکنش کشورهای عربی و اسلامی انتخاب شد. در صورتی که اعراب در برابر کنفرانس منامه سکوت کنند، آنگاه این ویروس پس از آن به ریاض و سپس به دوحه وبعد به ابوظبی و کشورهای عربی شمال آفریقا منتقل خواهد شد، اگر اعراب و مسلمانان و آزادگان جهان این کنفرانس را به شکست بکشانند در آن صورت، منامه به تنهایی بار سنگین این اشتباه بزرگ را که نامش معامله قرن و حذف مسئله فلسطین است، به دوش خواهد کشید.

 

تسنیم : دلیل اینکه این بار تمام گروه های فلسطینی و حتی تشکیلات خودگردان در مخالفت و تحریم کنفرانس بحرین که آمریکا خواستار آن شده، با یکدیگر اتفاق نظر دارند، چیست؟ همه فلسطینیان این کنفرانس را تلاشی برای فروش فلسطین قلمداد کرده و همگی درباره عدم مشارکت در آن اتفاق نظر دارند، دلیلش چیست؟

البطش: دو نکته اساسی وجود دارد،نکته اول، گروه های مقاومت و در راس آنها جنبش های حماس و جهاد اسلامی و دیگر گروه هایی است که از همان ابتدا هر گونه تلاش برای به رسمیت شناختن اسرائیل و پذیرفتن این رژیم به عنوان عضو عادی در منطقه را نپذیرفتند و در نتیجه مخالفت قاطع خود را با توافق اسلو و به رسمیت شناختن متقابل میان سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) و اسرائیل اعلام کردند که در گذشته، اسرائیل(از سوی تشکیلات خودگردان) به عنوان دولتی پذیرفته شد که می توان با آن به صلح و به رسمیت شناختن متقابل دست یافت، امروز طرح سازش آنها را به این نتیجه رسانده است که نمی توان به دولت فلسطینی در مرزهای 1967 بر اساس راه حل دو دولت و بر اساس توافق اسلو دست یافت و آنها حاکمیتی بر کرانه باختری ندارند یا به معنای اینکه اسرائیل(بر اساس معامله قرن در صورتی که اجرا شود) کرانه باختری یا بخش هایی از آن تحت حاکمیت خود قرار خواهد داد، بنابراین این گروه های فلسطینی(در اشاره به فتح و ساف) که صلح با اسرائیل را پذیرفته بود، امروز به این باور رسیده است که این پروژه به آخر راه رسیده است به همین سبب از این مسیر برگشته و این طرح را رد کرده است، از همینجا و پس از آنکه حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و جبهه دموکراتیک و برخی گروه های دیگر، این طرح را نپذیرفتند، موضع یکپارچه و متحد فلسطینی شکل گرفت به طوری که معامله قرن و کارگاه بحرین را نپذیرفته است، زیرا برای کسانی که صلح(سازش) را قبول کرده بود، چیزی باقی نمانده که بر آن در کرانه باختری مسلط باشد به همین سبب آن را رد کرد، اما گروه دیگر فلسطینی که از همان ابتدا مخالفت با اسرائیل و عدم به رسمیت شناختن آن را اعلام کرد، امروز با گروه دیگری که قبلا سازش را پذیرفته است، در مخالفت با کنفرانس بحرین و معامله قرن اتفاق نظر دارد بر اساس مخالفت با طرح سازش و معامله قرن، زیرا پس از این کنفرانس در صورتی که خدای ناکرده موفق شود، نه حاکمیت و نه دولت و نه حتی قدرتی در کرانه باختری برایشان باقی نخواهد ماند.

 

تسنیم : برخی می گویند کشورهایی که با مشارکت در کنفرانس بحرین موافقت کردند، به خاطر فشارهای ایالات متحده آمریکا بر آنها با آن موافقت کردند و اعتقادی به اینکه این کنفرانس ممکن است به مسئله فلسطین خدمت کند، ندارند، آیا شما هم معتقدید که چنین فشارهایی ، این کشورها را وادار به شرکت در کنفرانس بحرین کرده است یا خیر؟

البطش : خیر، اقدام آنها هیچ توجیهی ندارد، سوریه در وضعیت جنگی است و حضور پیدا نکرده است، عراق هم در حالت جنگی بوده و شرکت نکرد، لبنان و ایران هم شرکت نکرده اند، کشورهای دیگر هم حضور نیافته اند، ما نمی توانیم عذر و بهانه ای از سوی هیچ کس را در این زمینه بپذیریم، در نتیجه این، فلسطین و محل معراج پیامبر(ص) است، و اگر در دفاع از فلسطین سستی و ضعف به خرج دهند،فردا یا پس فردا قادر به دفاع از کشورهای خود نخواهند بود و فلسطین گذرگاهی به سوی کشورهایشان درصورت حذف مسئله فلسطین خواهد بود و رژیم صهیونیستی طمع ورزی و طرح هایش را به کشورهایشان منتقل خواهدکرد، به همین سبب شایسته نیست که هرگز به دنبال توجیهی باشیم که چرا شرکت کردند، شایسته بود که این کشورها با مشارکت در کنفرانس بحرین مخالفت می کردند و پایبندی خود به حق ملت فلسطین را اعلام می کردنند، نه اینکه با دولت آمریکا همراه شوند و پایتخت های خود را به روی رژیم صهیونیستی بگشایند.

 

تسنیم : از نظر جنبش جهاد اسلامی، راه مقابله با کنفرانس بحرین و توطئه معامله قرن و شکست آن چیست؟

البطش : برای اینکه بتوانیم این توطئه را به شکست بکشانیم، اولا باید وحدت ملی فلسطین و شراکت و همکاری میان طیف های مختلف ملت فلسطین را محقق کنیم، همچنین باید گزینه مقاومت با تمام اشکال مردمی و مبارزه مسلحانه را تشدید کنیم، نکته مهم دیگر این است که سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) و تشکیلات خودگردان فلسطین باید اعتراف خود به اسرائیل و به رسمیت شناختن آن را بازپس بگیرند، چهارمین نکته این است که باید از توافق اسلو خارج شد و تمام پیوست ها و همکاری امنیتی و اقتصادی آن را پایان داد، این چهار نکته ای است که باید بر آن تکیه کنیم تا بتوانیم معامله قرن را که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای اجرا و پیشبرد آن تلاش می کنند، به شکست بکشانیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار